środa, 4 stycznia 2017

Tort Cappucino

Biszkopt mocno kakaowy : 

Biszkopt kakaowy :

225 gr maki
250 g cukru
6 jaj
4 lyzki kakao


Sposób wykonania :

Białka oddzielić od żółtek. Białką ubić na puch dodając na wolnych obrotach miksera żółtka i cukier. wyłączyć mikser i delikatnie drewnianą szpatułką zmiesząc masę jajeczną z mąką i kakao.
wylać na wczesniej przygotowaną blachę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika 180 stopni piec ok 30 minut lub do suchego patyczka.
Masa cappucino:
500 ml Śmietanki 30 %,
3 gorzkie czekolady 
Śnieżka w proszku
2  łyczeczki żelatyny rozpuszczonej
2 łyzki ulubionego cappucino lub kawy inki
Sposób wykonania :Żelatyne rozpuszczamy w pół kieliszka wrządku studzimy,
Czekolade rozpuszczamy z czekoladą dodajemy Śmietany mieszamy nie zagotowując.
Odstawiamy do lodówki najlepiej na noc a w szybkim tempie do kapieli wodnej. ubijamy mase Śmietanową dodajemy Śniezkę i żelatyne.


Wkładka kokosowo - princessowa
2 duże proncesy ( lub inne ulubione ciastka )
3 białka 
10 dag kokosu
5 dag orzechów odrobina rodzynek
Sposób wykonania :
białka ubijamy na sztywno, dodajemy mocno zmiksowane ciastka kokos orzechy i rodzynki . Mieszamy delikatnie szpatułką. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez ok 20 minut ( zalezy od piekarnika )

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz