Biszkopt mocno kakaowy :
Biszkopt kakaowy : 225 gr maki 250 g cukru 6 jaj 4 lyzki kakao
Sposób wykonania :
Białka oddzielić od żółtek. Białką ubić na puch dodając na wolnych obrotach miksera żółtka i cukier. wyłączyć mikser i delikatnie drewnianą szpatułką zmiesząc masę jajeczną z mąką i kakao. wylać na wczesniej przygotowaną blachę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika 180 stopni piec ok 30 minut lub do suchego patyczka. Masa cappucino: 500 ml Śmietanki 30 %, 3 gorzkie czekolady Śnieżka w proszku 2 łyczeczki żelatyny rozpuszczonej 2 łyzki ulubionego cappucino lub kawy inkiSposób wykonania :Żelatyne rozpuszczamy w pół kieliszka wrządku studzimy, Czekolade rozpuszczamy z czekoladą dodajemy Śmietany mieszamy nie zagotowując. Odstawiamy do lodówki najlepiej na noc a w szybkim tempie do kapieli wodnej. ubijamy mase Śmietanową dodajemy Śniezkę i żelatyne.
Wkładka kokosowo - princessowa 2 duże proncesy ( lub inne ulubione ciastka ) 3 białka 10 dag kokosu 5 dag orzechów odrobina rodzynekSposób wykonania : białka ubijamy na sztywno, dodajemy mocno zmiksowane ciastka kokos orzechy i rodzynki . Mieszamy delikatnie szpatułką. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez ok 20 minut ( zalezy od piekarnika ) |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz